RENOX

ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Η διαδικασία της αγοραπωλησίας ενός ακινήτου αποτελεί μια σύνθετη υπόθεση που απαιτεί την συνδρομή εξειδικευμένων επαγγελματιών για την διεκπεραίωσή της. Οι βασικές ενέργειες και τα στάδια που αφορούν στη διενέργεια και στην επιτυχή ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι τα ακόλουθα:

1. Επιλογη ακινητου απο τον αγοραστη

Η επιλογή ακινήτου από τον αγοραστή μπορεί να γίνει απευθείας από την RENOX ή μέσω κτηματομεσιτών στους οποίους έχει γίνει η ανάθεση της διάθεσής του εκ μέρους της εταιρείας.

2. Νομικος ελεγχος ακινητου

Με σκοπό τη διασφάλιση της νομιμότητας και κανονικότητας των τίτλων ιδιοκτησίας μέσω εξειδικευμένου δικηγόρου ο αγοραστής μπορεί να προβεί σε νομικό έλεγχο του ακινήτου στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο και στο κτηματολόγιο.

3. Καταθεση προκαταβολης

Προκειμένου να διασφαλιστεί η δέσμευση της πώλησης και παράλληλα να αποσυρθεί το ακίνητο από την αγορά, ο αγοραστής με την καθοδήγηση του δικηγόρου του θα πρέπει να καταβάλει στην εταιρεία RENOX προκαταβολή, η οποία και παραχωρείται πάντοτε κατόπιν υπογραφής ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ των δύο μερών.

4. Συλλογη των απαραιτητων εγγραφων

Ο αγοραστής υποδεικνύει τον συμβολαιογράφο που θα αναλάβει την σύνταξη του συμβολαίου καθώς και την διεκπεραίωση των επιμέρους διαδικασιών όπως η συλλογή όλων των απαραίτητων εγγράφων που θα πρέπει να προσκομίσει ο αγοραστής (ταυτότητα, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ., επάγγελμα, κατοικία, πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ κ.ά.) και ο πωλητής (τίτλος κτήσης, οικοδομική άδεια, σχέδια κατόψεων κ.ά.). Σε περίπτωση που ο αγοραστής είναι αλλοδαπό πρόσωπο, υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς τις ενέργειες της αγοραπωλησίας που αφορούν μόνο στη συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών.

5. Υπογραφη συμβολαιου αγοραπωλησιας

Υπογράφεται από τα δύο μέρη το οριστικό συμβόλαιο ενώπιον του συμβολαιογράφου το οποίο και μεταγράφεται στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο, που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της οριστικής μεταβίβασης της κυριότητας του ακινήτου.

Η RENOX με ευχαρίστηση μπορεί να λύσει όλες σας τις απορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας του ακινήτου σας. Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

H RENOX DEVELOPMENTS αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατασκευαστική εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με κύρια δραστηριότητα την κατασκευή νέων κατοικιών και πολυκατοικιών, την εξαγορά και ανακαίνιση διαμερισμάτων προς ιδία εκμετάλλευση και την ανακατασκευή παλαιών κτιρίων.

Σκοπός της εταιρείας είναι να παραδίδει στους πελάτες της με το «κλειδί στο χέρι» έργα κορυφαίας ποιότητας και σύγχρονων προδιαγραφών, παρέχοντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο και επιτυγχάνει λόγων των ακόλουθων συγκριτικών πλεονεκτημάτων:

• Η ομάδα των συνεργατών της RENOX DEVELOPMENTS αποτελείται από διπλωματούχους μηχανικούς, εξαιρετικούς διακοσμητές και τεχνικά συνεργεία που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία, διαρκή εκπαίδευση και εμπειρία, «τρίπτυχο» που εγγυάται τη σωστή μελέτη και εκτέλεση κάθε έργου

• Σε όλες τις εργασίες χρησιμοποιούνται άριστα υλικά με γνώμονα την κατασκευή ποιοτικών έργων, υψηλής αισθητικής και διακόσμησης που αντέχουν στο χρόνο

• Διενεργείται διαρκής ποιοτικός έλεγχος κατά τη διάρκεια όλου του έργου ενώ δίνονται εγγυήσεις εγκατάστασης και καλής λειτουργίας των ακινήτων

• Παρέχεται σωστή και ολοκληρωμένη εκτέλεση όλων των νομικών πράξεων λόγω της ιδιότητας της ιδιοκτήτριας της εταιρείας

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕΣΤΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή 69
+30 231 511 3673 - info@renox.gr